to dobra wiadomośc jest :diabelski_usmiech
nawigacja - co wybrać wg moich potrzeb.....
Zwiń
X
-
nawigacja - co wybrać wg moich potrzeb.....
mianowicie potrzebuje nawigacji, która bedzie mi potrzebna jedynie do jazdy po Polsce, żadne zbędne bajery są mi nie potrzebne ma być to co musi, zalezy mi na jak najdokładniejszej mapie Polski, sporym wyswietlaczu no i dobrej cenie, czy w zestawie z navi są już mapy, czy trzeba dokupić czy jest to zależne ? jeśli już to na jaką mape zwrócić uwage ? cena jaka mnie interesuje to ok 700 zł wiadomo że jeśli znajdzie sie coś taniej to jeszcze lepiej z góry dzieki za info
-
-
Re: nawigacja - co wybrać wg moich potrzeb.....
Zamieszczone przez W1Michałmianowicie potrzebuje nawigacji, która bedzie mi potrzebna jedynie do jazdy po Polsce, żadne zbędne bajery są mi nie potrzebne ma być to co musi, zalezy mi na jak najdokładniejszej mapie Polski, sporym wyswietlaczu no i dobrej cenie, czy w zestawie z navi są już mapy, czy trzeba dokupić czy jest to zależne ? jeśli już to na jaką mape zwrócić uwage ? cena jaka mnie interesuje to ok 700 zł wiadomo że jeśli znajdzie sie coś taniej to jeszcze lepiej z góry dzieki za info
NavRoad NR350 + AutoMapa XL Polska + SD 1GB ok 916zł
urządzenie bardzo dobrze wykonane, automapa chyba najlepsza na Polskę (są numery domów) i cena bardzo przystepna.
Komentarz
-
-
Panowie z tymi mapami..to roznie bywa.W piatek bylem w Katowicach u Aligatora,ktory
byl zdziwiony ,ze nie mialem problemow z dojazdem do niego,a mam mape Navteqa.
Posiadacze Auto mapy maja z tym duze problemy...cytuje Aliego :roll: .
Za to ulica na ktorej mieszkam pokazywana jest na mojej mapie w innym miejscu :lol:
a tu gdzie rzeczywiscie jest ulica...moja navi.pokazuje pole :evil:
pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
gebek, Navteq jest jednym z wiekszych dostawców map. Np robi bardzo dobre mapy do programu Mobile Navigon przynajmniej u mnie w mieście co została poprawiona obwodnica i z 1-pasówki są teraz 2 pasy to na Auto Mapie 4.1.2 jest droga jedno pasmowa a na Mobile Navigon jest już droga dwu-pasmowa co i tak twierdze że Auto Mapa ma lepszą siatke dróg i numeracje budynków. Napewo ciężko jest znaleźć konkurenta dla AM jeśli chodzi o Polske.Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Jak się do Aliego dojeżdża to w AutoMapie brakuje znaku "jednokierunkowa" i każe wjechać pod prąd. W piątek nie musiałem o drogę pytać :-)
A w drodze powrotnej, .... to już zupełnie inna historia.
Gebek jak tam MOC?
Polecam: Asus 636N + AutoMapa XL oraz zalogowanie sie do ich systemu wymiany informacji (można się wklikać i np zgrać wszystkie antyradary, hotele, etc.. to co potrzeba) fajna rzecz!Była O2, Jest SuperB!
Komentarz
-
-
Ja z kolei mam jedno "ale" do AM
Jak jeździłęm na Tom Tomie w E50 (dzisiaj zlicytowanej na Allegro :szeroki_usmiech ) to miałem zajefajną funkcję szukania POI w pobliżu - w moim przypadku wybierałem instytucję i miałem podane lokalizacje w zależności od odległości ode mnie - np. poczta nr 14 - 1,1 km; poczta nr 2 - 1,7 km itd. Jak musiałem ich odwiedzić kilka (kilkanaście ) w nieznanym mi mieście przydawało się bardzo. W AM za to mam tylko: poczta - 1,1 km; poczta- 1,7 km i to wszystko. A dla mnie numery są cholernie ważne
A co najdziwniejsze - podobno wykaz POI do Tom Toma jest wynikiem konwersji z AM :|
cuda.... i dziwy :twisted:była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
SuchyX, tylko skad te POI wziac?
Jestem zarejestrowany na http://www.miplo.pl . Mam program, zaznaczone kategorie POI ktore mnie interesuja, a prawie nic nie sciaga. :?
Chyba, ze nie umiem sie tym poslugiwac, albo baza tych POI jest jakas malutka?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zibi, powiem tak Garmin na symbiany jest jedną z lepszych propozycji ale nie wierz w te 99% pokrycia bo niema mapy która by tyle miała cytuje swój post kiedyś tam wcześniej umieszczony odnoście pokrycia i podawanie przez producentów
a która mapa oferuje 100% pokrycia polski bo chyba błędnie coś piszesz 100% ale pokrycia czego ?? dróg, adresów, POI itd...
Wszelkie PNA (tzw. nawigatory w marketach czy reklamowane w gazetach motoryzacyjnych) oparte o mapy navteq oraz imagis czy emapa nie mają pełnego pokrycia polski. 99% to one mają ale siatki dróg - a siatka dróg to nic innego jak ulica bez nazwy na mapie. Na dzień dzisiejszy nie ma softu ani urządzenia , które miałoby pokrycie adresowe powyżej 55-60% a nazwy ulic (bez nr) około 65-70%. Spojrzcie: http://www.imagis.pl/mapycyfrowe/ obecnie imagis ma chyba największą bazę planów miast i sami piszą że jest to około 90% miejskiej ludności. Nie wiem jaki jest procent ludności miejskiej do wiejskiej ale skoro w Polsce Jest kilkadziesiąt tysięcy miejscowości (mam na myśli "wichury:, wioski, duże wsie, miasteczka, miasta, gminy, powiaty) to jeszcze sporo zostało do zrobieniaNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Sorry masz racje - powinienem to inaczej sformulowac.
Pelne 99% to to nie jest, jednak w porownaniu do TomTom-a (uzywanego do tej pory) jest o wiele lepiej.
Male cytaty z ofert poszczegolnych produktow:
Garmin - Polska (ok. 70% adresów w Polsce, miasta powyżej 20tyś. mieszkańców dobrze odwzorowane)
TomTom - Polska (51%), 34% adresow. [...] Problem może wystąpić dopiero kiedy trzeba odnaleźć na mapie dokładny adres w mniejszym mieście (poniżej 100 000 mieszkańców). W takich miejscowościach przeważnie są tylko główne, przelotowe drogi bez numeracji budynków.
Jedyne za czym tak naprawde tesknie to interfejs - TomTom byl pod tym wzgledem prostszy i bardziej intuicyjny.
BTW Imagis jest dostawca map do Garmina
Komentarz
-
Komentarz